Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- مدتی است که برخی حواشی در خصوص خرید و فروش آنلاین طلا باعث ایجاد نگرانی در میان صاحبان این کسب و کارها شده است. چرا که این گونه حواشی باعث کاهش اعتماد مردم نسبت به کسب و کارهای آنلاین خرید طلا شده و در نتیجه بازار آن‌ها را از رونق انداخته است. همین موضوعات باعث شده است که آقای الفت نسب دبیر اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی اقدام به انجام مصاحبه‌ای برای ابهام زدایی در خصوص مسائل پیش آمده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مصاحبه ایشان تلاش کرده‌اند که به همه سوالات موجود پاسخ داده و در نهایت قانونی بودن یا نبودن این کسب و کارها را مشخص کنند.

پیش از آن که به سراغ مصاحبه آقای الفت نسب برویم، بهتر است بررسی کنیم که چه حواشی در خصوص بازار طلا فروشی انلاین ایجاد شده است. مدتی پیش رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران اعلام کرد که کسب و کارهای آنلاین معامله طلا غیرقانونی هستند و هیچ مجوز معتبری برای ادامه فعالیت آن‌ها صادر نشده است. وی در مصاحبه خود به مردم هشدار داد که برای مدتی خرید طلا به صورت آنلاین را متوقف کنند تا تکلیف مجوزها مشخص شود.

همین مصاحبه باعث ایجاد نگرانی در میان مردم شده و کسب و کارهای معامله آنلاین طلا را با مشکل مواجه کرده است. به همین دلیل آقای الفت نسب به موضوع وارد شده و مصاحبه‌ای در پاسخ به موضوعات پیش آمده انجام داد. وی در ابتدای مصاحبه خود بیان کرد که در حال حاضر پلتفرم‌های آنلاین فروش طلا دارای 5 مجوز معتبر از اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی و اتاق اصناف هستند. این مجوزها در سال‌های 94 تا 96 صادر شده و دارای اعتبار قانونی است.

وی سخنان رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران را ناشی از نگرانی‌های ایجاد شده در خصوص طرح سکه ثامن دانسته و افزود پس از مشکلاتی که برای طرح سکه ثامن ایجاد شد، اتحادیه کسب و کارهای مجازی اقدام به ایجاد کارگروهی فوری با نام کارگروه پلتفرم‌های طلا کرد تا مسائل پیش آمده را بررسی کنید. در این کارگروه نمایندگان پلتفرم‌هایی همچون پلتفرم ملی طلا و جواهر کوکو طلا، سایت هاتف ساعتچی، زریک و سکه سرمایه در کنار نمایندگانی از طلا فروشان سنتی حضور داشتند. اصلاح ضوابط برای مدیریت بهتر کسب و کارهای اینترنتی معامله طلا و بررسی قوانین اعطای مجوز برای راه‌اندازی این کسب و کارها در دستور کار این کارگروه قرار داشت.

در طول مدت فعالیت این کارگروه صدور مجوز جدید برای طلا فروشی انلاین به صورت غیررسمی متوقف شد تا تکلیف مشکلات پیش آمده مشخص شود؛ اما در پایان جلسات کارگروه قرار بر این شد که اعطای مجوز از سر گرفته شود و فعالیت این پلتفرم‌ها کاملا قانونی شناخته شد. البته این کارگروه اعلام کرد که از این پس مجوز راه‌اندازی کسب و کار آنلاین خرید و فروش طلا فقط به کسانی اعطا می‌شود که یا خود صاحب طلا فروشی باشند یا با یک طلا فروشی دارای مجوز همکاری داشته باشند.

آقای الفت نسب ادامه داد که با وجود اضافه شدن این شرط مخالفت اتحادیه طلا و جواهر تهران با ادامه فعالیت‌های این پلتفرم‌ها عجیب به نظر می‌رسد. چرا که کسانی که خود صاحب طلا فروشی هستند از سوی این اتحادیه مجوزهای لازم را دریافت کرده و مورد تاییدند. بنابراین این موضوع که حضور آن‌ها در دنیای واقعی سالم و تایید شده است اما در دنیای مجازی خلاف این موضوع صدق می‌کند، کمی عجیب است. به همین دلیل جلسات دیگری با حضور نمایندگان دو اتحادیه در اتاق اصناف تشکیل شد تا دلایل مخالفت یا موافقت با این موضوع مشخص شود.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در این جلسات پلتفرم‌های آنلاین  خرید طلا را مایه ایجاد فساد در صنعت طلا فروشی دانست. وی در ادامه بیان کرد که کالایی که در این پلتفرم‌ها به مردم نشان داده می‌شود با کالای تحویل داده شده به آن‌ها متفاوت خواهد بود. چرا که همیشه عکس یک محصول با خود واقعی آن تفاوت دارد و طلا چیزی نیست که بتوان آن را از روی عکس پسندید.

آقای الفت نسب بیان کرد که نمایندگان اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی در پاسخ به دلیل اول بیان کردند که در صورتی که فسادی در پلتفرم‌های آنلاین طلا رخ دهد باید توسط پلیس فتا پیگیری شود و اتحادیه طلا و جواهر تهران مسئولیتی در این خصوص ندارد. به علاوه اینکه پیگیری تخلف پلتفرم‌های آنلاین خرید و فروش طلا ساده‌تر از تخلفات طلا فروشان سنتی است. چرا که اثبات ادعای شاکی و پیدا کردن متخلف کار راحت‌تری است.

در پاسخ به مسئله دوم نیز بیان شد که بر اساس ماده 33 قانون تجارت الکترونیک فروشندگان موظفند کلیه اطلاعات کالاهای خود را به طور دقیق بیان کنند. صاحبان طلا فروشی انلاین نیز از این قاعده مستثنا نبوده و باید وزن طلا و عکس آن از زوایای مختلف را به اشتراک بگذارند. مشتری پس از تحویل گرفتن کالا می‌تواند برای بررسی صحت اطلاعات موجود در سایت، طلای خود را به یک طلا فروش معتمد نشان دهد و در صورت وجود هرگونه مغایرت با در دست داشتن مدرک شکایت خود را به پلیس فتا اعلام کند.

آقای الفت نسب معتقد است که این دلایل بیشتر بهانه‌ای برای جلوگیری از فعالیت کسب و کارهای آنلاین خرید طلا است. چرا که اتحادیه طلا و جواهر تهران و طلا فروشان سنتی از این می‌ترسند که رونق طلا فروشی انلاین کسب و کار آن‌ها را با مشکل مواجه کند. بنابراین از تمام توان خود برای مقاومت در خصوص چنین موضوعی استفاده می‌کنند. وی در ادامه گفت که مشابه همین اتفاق برای دیگر کسب و کارهای مجازی نظیر تاکسی‌های اینترنتی و سرویس‌های سفارش غذا نیز اتفاق افتاده است. اما در نهایت همه چیز عادی شده و نوع سنتی و مجازی کسب و کار در کنار یکدیگر به حیات خود ادامه داده‌اند.

آقای الفت نسب در پایان سخنان خود به مردم اطمینان داد که خرید طلا از پلتفرم‌های آنلاین طلا هیچ منع قانونی نداشته و مجوزهای این پلتفرم‌ها از سوی اتاق اصناف و اتحادیه کشوری کسب و کار مجازی کاملا مورد تایید است. بنابراین جای هیچ گونه نگرانی در خصوص حواشی ایجاد شده وجود ندارد. مردم می‌توانند همچون گذشته خرید خود را از پلتفرم‌های آنلاین فروش طلا انجام دهند و در زمانی مناسب کالای خود را با کیفیت خوبی تحویل بگیرند.

 

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: خرید طلا ب آنلاین اتحادیه طلا و جواهر تهران اتحادیه کشوری کسب و کار کسب و کارهای مجازی پلتفرم های آنلاین پلتفرم ها آنلاین خرید آنلاین طلا طلا فروش ایجاد شد پیش آمده خرید طلا فروش طلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۴۳۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود صندوق ملی مسکن به خرید سیمان/ واسطه‌ها حذف می‌شوند

مدیرعامل صندوق ملی مسکن از ورود به بازار خرید سیمان از طریق بورس با هدف کاهش قیمت مصالح و حذف واسطه‌ها خبر داد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمدرضا مهدیار اسماعیلی اظهار کرد: در ادامه حمایت های این صندوق از سازندگان مسکن، پس از اجرایی شدن خرید فولاد در سال گذشته، امسال خرید سیمان به منظور تزریق به پروژه های مسکن کشور در برنامه صندوق ملی مسکن قرار دارد.

وی کاهش قیمت مصالح برای سازندگان با حذف واسطه‌ها و افزایش سرعت پیشرفت پروژه های طرح نهضت ملی مسکن را دستاوردهای مهم ورود این صندوق به عرصه خرید مصالح ساختمانی عنوان کرد و افزود: علاوه بر این با خریدهایی که به صورت عمده، با حجم بالا و به صورت نقد از طریق بورس صورت می‌گیرد، از تولیدکنندگان داخلی مصالح ساختمانی حمایت می شود.

وی یادآور شد: فولاد خریداری شده به‌زودی به پروژه های مسکن در نقاط مختلف کشور تزریق خواهد شد.

بر اساس مصوبه هیئت امنای صندوق ملی مسکن در اجرا تبصره های 1 و 2 ماده 13 قانون جهش تولید مسکن به این صندوق اجازه داده شده تا نسبت به خرید سیمان و فولاد از طریق بورس کالا یا سایر روش‌های مصوب در شورای عالی مسکن اقدام کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بررسی نقض در اجرای قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی در مجلس
  • ۷ سیلو به صورت شبانه روزی گندم کشاورزان دهلران را خریداری می کنند
  • ورود صندوق ملی مسکن به بازار خرید سیمان از طریق بورس
  • خرید بیش از ۵۶۰ هزار تن گندم در خوزستان
  • ورود صندوق ملی مسکن به خرید سیمان/ واسطه‌ها حذف می‌شوند
  • مرکز عمده فروشی جوراب در بازار تهران کجاست؟
  • آغاز به کار سامانه جامع خرید تضمینی گندم
  • آغاز به کار سامانه جامع برای خرید تضمینی گندم
  • آغاز عملیات خرید تضمینی گندم در ۵ استان کشور
  • ادامه روند رفع نواقص خط ۳ متروی تهران